Plaats: Nieuw-Beijerland
Locatie: Gelegenheidstheater Swaensvoet
Begindatum: 19 april 2018
Aanvangstijd: 20:00
Einddatum: 29 april 2018
Eindtijd: 20:00

‘Wat een chaos in Kolderveen! De vuilnisophaaldienst staakt, hangsenioren voor de Gouden Leeuw bezorgen overlast en de illegale gokclub aan de Rijksweg geeft de nodige problemen. En dat is lang nog niet alles! Op de dag dat het project ‘ Het Veen verbonden’ Europese subsidie krijgt en het college van Kolderveen dit feestelijk viert, komt er een bericht: een revisor uit Brussel wordt verwacht! Komt hij soms de Europese subsidie voor het project controleren? Iedereen is in rep en roer, want er speelt nogal wat achter de schermen en in de achterkamertjes van dit dorp. Iedereen heeft zijn subsidiegraantje meegepikt…en niet altijd even ‘transparant’. De burgemeester, die de boter torenhoog op het hoofd heeft, bedenkt een plan van aanpak. Voor activist Rebel van de Protest Actie Partij een uitgelezen moment om een tegengeluid te laten horen en het dubieuze college het vuur aan de schenen te leggen. Gaat het plan van aanpak werken en wat zal de Revisor merken van al die chaos? ‘

Toegangsprijs: € zie website

Overige informatie:

Reserveren: www.theatercollectief.nl
De 16-koppige cast van het Theatercollectief speelt met lef, humor en enthousiasme de komische satire ‘De Revisor’ naar het verhaal van Gogol .
Gogol schreef de komedie in 1835 en nog steeds zijn de politiek thema’s en de humor in het stuk actueel en prikkelend. Kijkend naar een samenleving waarin ‘het grote graaien’ al of niet aan de oppervlakte komt gaf regisseur Jan Roeland genoeg reden om dit stuk op te voeren. Tineke van Zalinge nam de bewerking voor haar rekening en transformeerde de tekst naar de huidige tijd en bewerkte de tekst tot een pittige satire.
En…natuurlijk speelt het Collectief weer in een fantastisch decor met kostuums van betekenis. Lex vd Schans en Jantine Koudijzer spelen live muziek in deze voorstelling.

Comments are closed.