Nieuw-Beijerland, juli 2019 – Arco van de Ree heeft met zijn korte verhaal over de Barendrechtse brug de eerste prijs gewonnen van de ZeerKorteVerhalen- wedstrijd van het Bram Roza Festival. Uit handen van wethouder Van Waveren ontving Van de Ree zaterdag bij de opening van het festival een boekenpakket.

De tweede prijs was voor het natuurverhaal van Mary Romijn en de derde prijs ging naar Nicole Damsteegt. De laatste schreef een verhaal over je thuisvoelen in de Hoeksche Waard

Maar liefst 22 inzendingen heeft de jury van de ZeerKorteVerhalenwedstrijd binnen gekregen – stuk voor stuk bijzondere en mooie verhalen. Meerdere genres waren vertegenwoordigd: een spookverhaal, een getuigenis, jeugdherinneringen, thrillerachtige toestanden, de oorlog en natuurtafereeltjes. Vooraf waren er voorwaarden gesteld: het verhaal mocht niet meer dan 300 woorden tellen en moest zich afspelen in de Hoeksche Waard.

Juryvoorzitter Hanneke Le Clercq vertelde dat vier verhalen er echt uit sprongen. In lengte variërend van zeer zeer kort tot precies afgeteld 300 woorden. Deze vier inzendingen hebben met elkaar gemeen dat ze de jury op de juiste manier wisten te raken. Een brok in de keel, een zucht van herkenning, een nostalgische glimlach of een stokkende adem. Dát is de magie van het lezen en precies daarin zit de charme van een goed verhaal.

Tot het beste verhaal verkoos de jury uiteindelijk het herkenbare verhaal over de Barendrechtse brug – jarenlang de enige vaste oeververbinding die de Hoeksche Waard opende voor de rest van Nederland. De liefde van een jonge man voor de monumentale brug en het gemis dat nog steeds wordt gevoeld. Alle Hoeksche Waarders (boven de 50) kunnen hierover meepraten. Het is een mooie geschiedenis van weinig woorden, die zich nergens anders kán afspelen, dan hier bij ons in de Hoeksche Waard. Arco van de Ree vertelde na de prijsuitreiking dat het verhaal nu zeker opgenomen zal worden in het boek dat hij aan het schrijven is met getuigenissen over de Barendrechtse brug.

De verhalen van de ZKV-wedstrijd Bram Roza Festival 2019 kunt u lezen op de website van het Bram Roza Festival.

Comments are closed.