Donderdagavond 21 november 2019 zijn de winnaars bekend gemaakt van de Rabobank Cultuurprijs 2019.

Ankie de Groot ontving voor haar kunstwerk warmte in de ruimte de publieksprijs. Zij heeft zich door de tijdelijke ruimte laten inspireren en een stellage gemaakt met rode, brede banden van textiel, waarop de tekst ‘un-finished’ was bevestigd.

Pauline van der Wijk heeft met haar werk 51ᶱ 48″13.3”N 4ᶱ24’36.9′E de cultuurprijs in de categorie boven de 21 jaar gewonnen. Zij heeft twee analoge opnames over elkaar op hetzelfde stuk film gezet, waardoor een nieuwe ruimte in plek en tijd ontstaat.

De tweedejaars studente aan de Willem de Kooning Academie, Marit van As, heeft met haar fotowerk grenzeloos de cultuurprijs tot 21 jaar gewonnen.

De Rabobank Cultuurprijs is een initiatief van de Rabobank en Stichting Dok-C, platform voor kunst en cultuur in de Hoeksche Waard. Het doel is om ruim de aandacht te vestigen op de rijkdom aan kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, het maatschappelijk belang te onderstrepen en de ontwikkeling van talent te stimuleren.

De prijzen werden uitgereikt in galerie Kunstkijk aan de Molendijk in Oud-Beijerland, die volgende week sluit omdat het pand een andere bestemming krijgt. Een ieder die Stichting Hoeksche Waardse Kunstenaars aan een andere ruimte kan helpen, wordt bij deze van harte opgeroepen met de stichting contact op te nemen!

Comments are closed.