Plaats: Heinenoord
Locatie: Boerderij Oost-Leeuwenstein Dorpsstraat 13 3274 BB Heinenoord
Begindatum: 26 december 2022
Aanvangstijd: 13:00
Einddatum: 26 december 2022
Eindtijd: 17:00

Tweede kerstdag is het museum open van 13.00 tot 17.00 uur met een winterfair. De receptiedames in Charles Dickensstijl verkopen u graag een toegangskaartje. De gebruikelijke toegang is deze middag van toepassing. Daarmee kunt u in Oost-Leeuwenstein de tentoonstelling ‘Juliana, Een eeuw in poppen’ bezoeken, maar ook een kijkje nemen in de Jan de Rooy-kamer in het voorhuis, waar een mooi gedekte tafel staat en een kleine expositie van kerstboekjes van vroeger te zien is.

Op onze locatie ’t Hof van Assendelft is een markt, door standhouders uit de Hoeksche Waard bemenst. De inhoud van de stands is zeer gevarieerd: kennis maken met de quilttechniek, een tweedehands boekenkraam, zelf ontworpen sieraden, pools aardewerk enzovoort. Het is zeker de moeite waard om te komen kijken. Gelieve contant te betalen, het is niet altijd mogelijk te pinnen bij de diverse kramen. Ook zijn er verhalen in het Hoeksche Waards dialect te beluisteren.

Met het toegangskaartje kunt u ook binnen kijken en naar de tentoonstelling ‘Diergeneeskunde in de Hoeksche Waard’ gaan en het geeft recht op een gratis kopje koffie of thee of een heerlijk glaasje glühwein.

Voor de kinderen wordt elk uur op beide locaties een tiental ‘happy stones’ verstopt in de tuin. De gevonden stenen mogen de kinderen mee naar huis nemen als aandenken aan een leuk middagje Museum Hoeksche Waard.

www.museumhw.nl/evenementen

Toegangsprijs: zue website

Overige informatie:

Comments are closed.