Plaats: Numansdorp
Locatie: Bibliotheek Numansdorp
Begindatum: 7 februari 2019
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum: 7 februari 2019
Eindtijd: 16:00

Alledaagse emoties en bijzondere gevoelens vastleggen in dichtvorm. Op een manier die tegelijkertijd ontroerend, literair en lichtvoetig is. Dat is kortgezegd de kracht van korte gedichtjes, haiku’s. Op donderdagmiddag 7 februari laat Elza van Dorsser in een workshop zien hoe je dat doet. Iedereen kan het, het is niet moeilijk.

Een haiku is een relatief eenvoudig gedicht dat uit drie regels bestaat. De eerste regel telt 5 lettergrepen, de tweede regel 7 lettergrepen en de derde regel weer 5 lettergrepen. Het is een simpele structuur waardoor de haiku een gedicht is waar mensen gemakkelijk mee kunnen beginnen als ze willen gaan dichten. De haiku drukt uit wat in het moment beleefd wordt, vaak vanuit een natuurervaring. Het is een kunst op zich, maar kan ook een oefenvorm zijn om tot krachtige gedichten in een andere vorm te komen.

Elza van Dorsser heeft veel presentaties en workshops gegeven voor volwassenen én voor jongeren. Zij maakt graag haiku’s en werkt daarbij met woordassociaties om de creativiteit te laten stromen. Haar inspiratie haalt zij meestal uit de natuur, maar ook schilderijen, volksverhalen en humor weten haar te prikkelen. Tijdens deze workshop laat zij zien hoe iedereen door creatieve associaties zelf simpele, leuke en grappige gedichtjes kan maken.

Deze workshop is ter ere van de week van de poëzie 2019, bedoeld om poëzie onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Je kunt je aanmelden via de agenda van de Bibliotheek: www.debhw.nl

Toegangsprijs: € € 6,00 of € 3,00 met je biebpas

Overige informatie:

Comments are closed.