Strijen - Vrijdag 25 oktober om 14.00 uur vindt de opening van een bijzondere expositie plaats in Galerie Ludiek in Strijen. Kunstenaar Antoinette van Beuren zal in aansluiting op de opening een lezing geven over het thema van haar werk: Alzheimer.

Antoinette van Beurden: “In Nederland lijden op dit moment 280 duizend personen aan dementie. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm bij dementie. Voor al deze mensen zijn vele mantelzorgers actief, ik ben een van deze mantelzorgers.”
“Tijdens het ziekteproces van mijn moeder heb ik ervaren dat er moeilijke, eenzame , verdrietige maar ook mooie en ontwapende momenten zijn. Het voortschrijdende en ingrijpende proces heb ik vertaald naar de klei. De mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen vaak niet bij het eigen innerlijk. Wij als naaste kunnen onze geliefde familieleden en vrienden regelmatig ook niet bereiken. De roos het ik gebruikt als metafoor om het mooie van de mens weer te geven. De roos is soms zichtbaar, soms niet. Dit omdat je je best moet doen om de mensen met de ziekte van Alzheimer te ontmoeten.”

Opening en lezing bijwonen over deze bijzondere tentoonstelling?
Kom dan op 25 oktober om 14.00 uur naar Galerie Ludiek in Strijen. Antoinette van Beurden vertelt over haar indrukwekkende werk, de achtergronden en motieven. Vanaf vrijdag is de expositie in Ludiek tijdens de openingstijden te bezichtigen. U bent van harte welkom!

Comments are closed.