De molenaar van korenmolen De Lelie in Puttershoek, Jesse in ’t Veld, is zaterdag 19 oktober tijdens de jaarlijkse Hoeksche Waardse Molendag, verrast met een nieuwe gift voor zijn molen. Namens de Rabobank Het Haringvliet werd hem een cheque van €1.000 uit het Rabobank Coöperatief Dividend overhandigd. De bijdrage is speciaal bedoeld voor de audiovisuele middelen in het motorhuis.

De Puttershoekse molen won twee weken geleden de jaarlijkse landelijke Molenprijs van de BankGiro Loterij, een bedrag van € 75.000 dat zal worden besteed aan de restauratie van de kelder en het molenhuis van De Lelie. Het lid van de ledenraad van de Rabobank Henk de Koning besloot daarop het bedrag van €1.000 dat hij uit het Coöperatief Dividend van de Rabobank mag bestemmen voor een goed doel voor te dragen voor een bijdrage aan de restauratie van de Puttershoekse korenmolen. De Koning kent de molen en de molenaar in verband met de natuurwandelingen die hij als vrijwilliger bij Hoeksche Waards Landschap in de omgeving organiseert.

Nadat de kelder en het motorhuis zijn hersteld zal deze ruimte worden gebruikt voor een audiovisuele presentatie om het vroegere gebruik van de ruimte en de stoommachine voor bezoekers in beeld zal brengen. Daarbij zal ook aandacht worden geschonken aan het feit dat er gedurende de Tweede Wereldoorlog in de kelderonder de molen onderduikers hebben gezeten die zo aan deportatie naar Duitsland konden ontkomen. Ook dat verhaal wil de molen met beeldmateriaal presenteren. Van de gift van de Rabobank kan speciale verlichting en audiovisuele apparatuur worden aangeschaft.

Jesse in ’t Veld toonde zich verrast door de nieuwe gift voor zijn molen: “Ik ben natuurlijk heel blij met deze bijdrage. Zo zetten wij weer een stapje richting een mooie restauratie.”

Comments are closed.