Plaats: Kies plaats
Locatie:
Begindatum: 29 mei 2021
Aanvangstijd: 00:00
Einddatum: 6 juni 2021
Eindtijd:

We hebben allemaal wel eens te maken met innerlijke conflicten. Wie ben je écht en wie ben je voor de buitenwereld? Aan welke stemmen in jezelf geef je gehoor? De 86e editie van de Boekenweek staat daarom dit jaar in het teken van het thema ’Tweestrijd’.

Toegangsprijs:

Overige informatie:

Tweestrijd

Tweestrijd is van alle tijden en van alle genres. Zo liet William Shakespeare in zijn klassiekers als Hamlet en Macbeth zien hoe gespletenheid kan worden getoond en hoe tegenstrijdige gevoelens tegen elkaar worden uitgespeeld. Harry Mulisch laat dit thema naar voren komen in De aanslag waarbij de grens tussen het goede en het kwade, tussen schuld en onschuld vaak onduidelijk is. Recentere schrijvers als Esther Gerritsen, Arnon Grunberg en Oek de Jong, tonen de tegenstrijdige verlangens en twijfels die achter de voorkant schuilgaan.

Over de campagne

De Boekenweek is het grootste jaarlijkse lezersfeest van Nederland. Er is een boek voor iedereen; om te ontspannen, je horizon te verbreden, je leven te verrijken. Tijdens de Boekenweek kunnen lezers kiezen uit de rijkdom van mooie verhalen. Van de Boekenweek krijg je zin om te lezen! Ook delen we het gratis Boekenweekmagazine uit. Dit staat vol met interviews, achtergrondartikelen en titels bij het thema.

Hanna Bervoets schrijft het Boekenweekgeschenk, Roxane van Ieperen het essay.

Comments are closed.