Donderdag 27 mei om 19.30 uur leest schrijver Martin Michael Driessen een door hem geschreven dictee online voor. Iedereen kan meedoen aan dit door de Bibliotheek Hoeksche Waard georganiseerde online evenement. Van de opbrengst wordt leesmateriaal aangeschaft voor Halte Zomervilla, een huis voor ernstig verstandelijk meervoudig beperkte kinderen in Nieuw-Beijerland.

De markante Martin Michael Driessen, opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver, woont in Puttershoek. Zijn verhalenbundel Rivieren (2016) won de ECI-literatuurprijs én ECI-lezersprijs. Met zijn roman De pelikaan stond hij op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2018. Eind 2018 verscheen zijn recentste verhalenbundel Mijn eerste moord en andere verhalen. Hij heeft een heel mooi dictee geschreven met natuurlijk de nodige lastige woorden.

Deelname kost 7,50 euro per persoon, maar je mag dit bedrag verhogen door meerdere kaartjes te kopen want de totale opbrengst gaat naar Halte Zomervilla. Het is ook leuk om er een wedstrijd van te maken met je huisgenoten of familie en vrienden. Wie maakt de minste fouten? Voor de pauze wordt het dictee voorgedragen en na de pauze worden alle mogelijke fouten besproken.

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard: www.debhw.nl/agenda. Na de aanmelding krijg je uiterlijk 26 mei een link voor Zoom gemaild waarmee je eenvoudig kunt inloggen. Wie online inloggen ingewikkeld vindt, krijgt bij het inloggen hulp van een van onze medewerkers.

Comments are closed.