Plaats: Puttershoek
Locatie: Massagepraktijk Ananda Klank, Nassaulaan 186, Puttershoek
Begindatum: 27 oktober 2019
Aanvangstijd: 11:00
Einddatum: 27 oktober 2019
Eindtijd: 13:00

Op zondag 27 oktober vindt de 9e landelijke ‘Dag van de Stilte plaats’. Het doel van de ‘Dag van de Stilte’ is om de vele facetten van stilte – de beleving, werking en waarde -onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek.
Op deze dag bieden we, vanuit de praktijk, een Chinese theeceremonie aan onder leiding van Xander Rijkee.
Het ritueel drinken van thee is al 6000 jaar lang een belangrijk hulpmiddel bij de meditatie en een manier om spiritueel te groeien en de verbinding met de natuur te versteken. In al die tussenliggende millennia heeft het nog niets van haar relevantie verloren.
Tegenwoordig kan de thee ons helpen even uit de drukke wereld te treden en ons leren bewust te zijn van wat er in ons omgaat zodat we beter om kunnen gaan met de overprikkeling die bij het hedendaagse leven lijkt te horen.
Gedurende de ceremonie van Chinese origine drinken we in stilte steeds kleine beetjes thee. Langzaam zal de thee, de smaak en de energie zich ontwikkelen en op elk moment is er een ander aspect van de thee te beleven. Die ervaring stelt ons in staat onze aandacht te richten en te leren van onze innerlijke wijsheid.
Na de ceremonie volgt een korte instructie over hoe je deze ontdekkingstocht zelf voort kunt zetten en mag je de handgemaakte kom die je gebruikt hebt en een beetje thee mee naar huis nemen.

De ceremonie duurt ongeveer 2 uur (waarvan één uur in stilte).
Inloop vanaf 10:45 uur.
Er is beperkt plek, wil je erbij zijn, wacht niet te lang met aanmelden.
Zorg dat je van tevoren ontbeten hebt. Het dragen van comfortabele kleding wordt aanbevolen. Aanmelden: info@anandaklankschaal.nl of 06-12895935 (Samantha)

Toegangsprijs: € 15

Overige informatie:

Comments are closed.