Plaats: Maasdam
Locatie: Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam
Begindatum: 4 juni 2023
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum: 4 juni 2023
Eindtijd: 17:00

Zondagmiddag 4 juni a.s., opent Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur de expositie van Henk van den Berg. Hij exposeert de hele maand juni in het kader van het kunstproject ZESTAFETTE.

Zes Hoekschewaardse kunstenaars exposeren elk 1 maand in de galerie en maken een nieuw kunstwerk In de stijl van zijn of haar voorganger. De eerste in de rij was Eelse Bies, Ingrid van den Oord de tweede en Henk van den Berg is nu als derde aan de beurt.
Naast zijn eigen werk heeft hij een kunstwerk gemaakt geïnspireerd op werk en leven van Ingrid. Het traject eindigt in december met een expositie van de zes nieuw gemaakte werken.

Het werk van Henk gaat over licht, vorm en ruimte. Over hoe een vorm in de ruimte, precies op zijn plek kan staan en hoe die ruimte de vorm benadrukt en een podium geeft. Wars van romantiek en platgetreden paden kan hij lyrisch worden van een troosteloos verlaten voetbalveldje in de mist. En hij kan je de schoonheid ervan laten zien. Van hoe het licht van een (lelijke) lichtmast prachtig een verloren paaltje of prullenbak aanraakt. En dat dan met de schijnbaar achteloze toets van de ervaren schilder. Niet mooi en netjes. Wel waarachtig. Een schilder die er het liefst op uittrekt op een miezerige dag omdat de bomen dan zo lekker druipend groen tegen het grijs afsteken.
Zijn werk leert je, zo niet kijken, dan toch ZIEN. In de Opkamer zuilen landschap plein air schilderijen te zien zijn waarmee Van den Berg zich sinds 2018 intensief bezig houdt.

https://www.hendrikpvandenberg.nl

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Simone Verhorst op piano.

De expositie is elke zaterdag en zondag van 14.00-17.00 te bezichtigen of op afspraak 0638928155. Zie ook: www.galeriedeopkamer.nl

Toegangsprijs:

Overige informatie:

Comments are closed.