Plaats: Heinenoord
Locatie: ’t Hof van Assendelft
Begindatum: 20 december 2023
Aanvangstijd: 19:00
Einddatum: 20 december 2023
Eindtijd: 22:00

Kerstsfeer in Museum Hoeksche Waard

Het wordt een gewoonte dat Museum Hoeksche Waard op tweede kerstdag geopend is. Ook dit jaar zijn bezoekers welkom.

Nieuw is de avondopenstelling op woensdag 20 december. Tussen 19.00 en 22.00 uur is ’t Hof van Assendelft open. Dit prachtige monumentale huis wordt in traditionele kerstsfeer
gebracht. Die avond kan ieder op eigen gelegenheid rondlopen, of meegaan met de aanwezige gids. Bij het sfeervolle gebeuren hoort uiteraard ook een stemmig muziekje. Daarvoor zijn twee accordeonisten aangetrokken. Een kerstverhaal ontbreekt niet; het wordt in het Hoeksche Waardse dialect voorgelezen. Bij de entreeprijs is een gratis
consumptie inbegrepen.
Wie met de auto komt, kan het best parkeren bij de sporthal en dan via het Laantje van Assendelft naar het Hof lopen.

Om de avondopenstelling voor te bereiden is ’t Hof van Assendelft ‘s middags gesloten.

Op tweede kerstdag zijn zowel ’t Hof als boerderij Oost-Leeuwenstein open. In ‘t Hof is er een winterfair met een aantal verrassende kramen. De medewerkers zijn gehuld in kleding van vroeger.

In de boerderij is de tentoonstelling Present.Je.Kunst te bezoeken, maar als extra zijn er kerststalletjes en engelen in de Jan de Rooy-kamer te zien – ook op de andere dagen van de kerstvakantie – en wordt er voorgelezen aan kinderen. Op het winterterras bij het zomerhuis van Oost-Leeuwenstein is met de consumptiebon koffie, thee en glühwein te krijgen. En voor vervoer van het ene naar het andere gebouw wordt gezorgd: op vertoon van het toegangsbewijs voor het museum mogen bezoekers mee met de paard en wagen van de kerstman. Rondom de gebouwen worden happy stones neergelegd.

Er gelden de normale toegangstarieven; gratis entree is er voor houders van de Museumkaart of de Rotterdampas en leden van de Vriendenkring.

Toegangsprijs: € Divers, zie bericht

Overige informatie:

Comments are closed.