Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat 7
Begindatum: 8 december 2018
Aanvangstijd: 20:15
Einddatum: 8 december 2018
Eindtijd: 22:00

Het semi-professionele kamerkoor ‘Zestien Wad’ brengt een bijzonder en internationaal kerstprogramma met werken van John Rutter, Edvard Grieg, Francis Poulenc en met bekende titels als ‘Il est né le divin Enfant’ in een heel bijzonder arrangent, Silent Night, enz.
Tickets kunnen besteld worden via www.cchw.nl

Toegangsprijs: € 15,00

Overige informatie:

Zestien Wad is opgericht in 2001 op initiatief van Henno Nieuwenhuis, bewoner van het Waddeneiland Vlieland. Het koor bestaat uit gevorderde zangers uit heel Nederland. Voor ieder project worden 3 à 4 repetities uitgetrokken. Voor de eerste repetitie moeten de noten gekend zijn. De concerten worden gegeven door heel Nederland, Zestien is het getal waarmee het ensemble begon, van iedere stemgroep vier zangers. Per project wisselt het aantal zangers. Zo voerde het koor de Johannes Passion en de Hohe Messe uit met 28 zangers.
Zestien Wad heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelzijdig ensemble. Naast het klassieke a capella repertoire uit voornamelijk de 19e en 20e eeuw begeeft het koor zich ook op het terrein van de lichte muziek met vooral Jazz standards, zowel a capella als met begeleiding van een Jazz trio. Een hoogtepunt heeft het koor beleefd met de wereldpremière van ‘Darling Lavender’ van Erik S. Peeters, een geschenk van de componist aan dirigent Wim van Herk. In 2016 maakte het koor een concertreis naar Marokko met het programma ‘Chansons classiques et populaires’. Klassieke chansons van o.a. Debussy en Ravel met daarnaast moderne Franse chansons van o.a. Jacques Brel en Jean Ferrat, speciaal gearrangeerd voor gemengd koor. Op 24 maart 2018 geeft (gaf) Zestien Wad een uitvoering van de Johannes Passion van J.S. Bach met medewerking van het Holland Kamer Orkest.

Comments are closed.