29 September as. om 14.00 uur opening expositie Martijn van Steenbergen in Cultuurhuis Lud!ek (Molenstraat 16, Strijen). Kom binnen en ontmoet de kunstenaar.

Berlijn, Boekarest, Beijing, Londen, Stockholm, Venetië …Overal ter wereld waren de schilderijen van kunstenaar Martijn van Steenbergen (geb. 1975) te bewonderen. En vanaf 29 sept. is er een overzichtstentoonstelling van zijn werken te zien in zijn geboorteplaats Strijen in Cultuurhuis Lud!ek
Experimenteren is het sleutelwoord van Van Steenbergen. Het begon met het tekenen van driehoekjes en daar is hij gedreven mee verder gegaan. Hij experimenteerde met vormen door de driehoekje uit te rekken, te verbinden, te combineren en te vervormen. Daardoor ontstonden verrassende vormen, perspectieven en magische herhalingen. Van Steenbergen is autodidact alhoewel hij op school heeft geleerd, tot op de preciese millimeter, geometrische vormen te tekenen. De geodriehoek is, naast potlood, pen een gum, een onmisbaar instrument.
In het werk van Van Steenbergen is een ontwikkeling zichtbaar. Van sober kleurgebruik naar intens sprekende kleuren, van ingetogen naar veelzeggend. In zijn latere werk voegt hij herkenbare figuurtjes als ogen, handen en bakstenen toe aan zijn driehoeken. Ze lijken een verhaal te vertellen, maar de toevoegingen zijn spontaan, de kijker zal zelf het verhaal vertellen. Fascinerend zijn de tekeningen waarin hij met zijn driehoeken een stadsbeeld vormt van o.a Delft, Rotterdam en Dordrecht.
De driehoek blijft zijn uitgangspunt. Van Steenbergen, die in zijn schooltijd al begon met zijn driehoeken, blijft geïnspireerd door deze vorm en blijft hiermee experimenteren.
In Cultuurhuis Lud!ek zijn 19 werken van de kunstenaar te zien uit de periode 2009-2018 van 29 sept. 2018 t/m 31 januari 2019

Comments are closed.