Een CoderDojo is een club waarbij kinderen (Ninjas!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: € 0,00
Locatie van de workshop: Online
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/coderdojo-online-6feb.html
Begindatum: 6 februari 2021
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum:
Eindtijd: 16:00

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Wanneer?

De CoderDojo is op de eerste zaterdagmiddag van de maand, van 14.00 tot 16.00 uur. Normaal gesproken is deze in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum in de Lindenhoeve. Maar zaterdag 6 februari is de CoderDojo online. Na inschrijving krijg je een dag van tevoren een link voor deelname.

Je kunt tijdens de CoderDojo aan de slag met onze leskaarten (Scratch, Python, Java, databases, etc.), de micro:bit, je kunt aan je eigen project komen werken. Of programmeer onze leuke :MOVE mini robotjes. Wil je liever een 3D-ontwerp maken en dit door onze nieuwe 3D-printer laten uitprinten? Ook dat is mogelijk.

Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht.
De ticketverkoop gaat via de officiële website van CoderDojo.

Let op: neem je eigen laptop mee of leen een laptop van iemand!
Lukt dit niet? Stuur dan even een mailtje naar Xenia (xdegraaf@debhw.nl), dan kijken we of we een laptop voor je kunnen regelen.

Je kunt je hier inschrijven: https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard

Comments are closed.