Plaats: Puttershoek
Locatie: Bibliotheek Puttershoek
Begindatum: 14 maart 2023
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum: 14 maart 2023
Eindtijd: 21:30

Van 11 tot en met 19 maart is het weer Boekenweek. Tijdens deze week zal op de internationale schrijfster Mira Feticu op dinsdag 14 maart van 19.30-21.20 uur een lezing geven in de Bibliotheek van Puttershoek. Geheugen, geschiedenis, beschaving is titel van haar in januari verschenen lofzang op de bibliotheek. Naast schrijfster is Feticu performer, interviewer, radiomaker en publicist. Haar bekendste boek Liefdesverklaring aan de Nederlandse taal gaat over hoe zij als Roemeense de Nederlandse taal onder de knie heeft gekregen.

Toegangsprijs: €4,25 – €5,75

Overige informatie:

Vanaf haar prille jeugd ervaart Mira Feticu de bibliotheek als een paradijs van schoonheid, inzicht en kennis. Een unieke plek waar lezers en schrijvers elkaar via boeken ontmoeten. Ze schetst in duidelijke bewoordingen de onschatbare waarde van de bibliotheek, de diversiteit van haar bezoekers, en de bedreigingen en kansen.

Mira Feticu debuteerde in 1993 in haar geboorteland Roemenië met een dichtbundel, maar legde zich daarna toe op het schrijven van verhalen. Ook werkte ze als radiomaker en publicist. Haar huwelijk bracht Mira Feticu naar Nederland en zelfs even naar Strijen, waar ze na een worsteling met het land en de taal in het Nederlands begon te schrijven.

Graag vooraf aanmelden via de button op de website van Bibliotheek Hoeksche Waard

Comments are closed.