Na bijna een half jaar dicht te zijn geweest, mogen de musea hun deuren weer openen. Om dit heugelijk feit te vieren organiseert de gemeente, met de musea in het Hoeksche Waard op 19 en 26 juni 2021 een museumtour. De gemeente verzorgt in samenwerking met het Streekbusmuseum het vervoer.

Op deze dagen kan jong en oud gratis met een bus van het Streekbusmuseum alle musea in de Hoeksche Waard bezoeken. De deelnemende musea zijn Rien Poortvliet museum, Landbouwmuseum Tiengemeenten, Land van Strijen en Museum Hoeksche Waard. In de musea kan iedereen onder leiding van een gids een rondleiding krijgen.

Het Streekbusmuseum verzorgt het vervoer
Op beide dagen tussen 9.30 uur en 17.00 uur rijden 2 bussen langs alle musea. Je kunt naar een volgend museum zonder de verplichting te hebben een hele ronde mee te moeten rijden. De aankomst- en vertrektijden van de bus sluiten aan bij de veerpont van en naar Tiengemeenten.

Kosten
Voor de bus betaal je helemaal niets! Van de buslijnen kan dus op beide dagen kosteloos van de bus gebruik worden gemaakt. Voor de musea en de veerpont naar Tiengemeenten betaal je het normale tarief en het normale entree bedrag. De rondleiding in het museum is gratis.

Coronamaatregelen
Het Streekbusmuseum en de musea houden zich aan de coronamaatregelen. Alle corona regels in de bus zijn na te lezen in de bussen zelf. De regels voor de musea leggen de medewerkers van de musea aan u uit in het museum of zijn te vinden op de websites.

Wil je meer informatie?
Wil je meer informatie over de museumtour? Of wil je weten wat de opstapplaatsen en bustijden zijn?
Kijk dan op de Facebook pagina van het Streekbusmuseum of op onze website www.hoekschewaardactief.nl
U kunt ook een e-mail sturen naar info@streekbusmuseum.nl

Comments are closed.