Plaats: Kies plaats
Locatie: Online
Begindatum: 8 april 2021
Aanvangstijd: 20:00
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Op donderdagavond 8 april geeft de Rotterdamse schrijver Alex Boogers een online lezing over zijn boeken. De karakters in zijn boeken gaan vaak letterlijk en figuurlijk vechtend door het leven. Daarnaast heeft literatuur niet zelden een hoofdrol als een venster op een beter leven. Zo heeft hij met het schotschrift De lezer is niet dood (2018) de discussie over leesbevordering en leeslijsten op middelbare scholen aangezwengeld.

Toegangsprijs: Gratis

Overige informatie:

Vechtsport

Na een rommelige en turbulente jeugd in Vlaardingen werd Boogers een goede vechtsporter en beoefende hij taekwondo, jiujitsu en thaiboksen tot hij een ernstig ongeluk kreeg. Hij studeerde kort rechten en filosofie en nog enige tijd Nederlandse taal- en letterkunde en Indonesische talen. Daarna stortte Boogers zich op het schrijven.

Doorbraak

Boogers grote doorbraak was in 2010 met de roman De tijger en de kolibrie. Zijn boek Alleen met de goden won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 en werd genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016. Dit boek is ook onderwerp van de online leeskring van de Bibliotheek Hoeksche Waard op donderdag 1 april. Zie https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/online-leeskring-1apr.html

Zijn laatst verschenen boek heet De zonen van Bruce Lee (2020) en gaat over een reis die hij met zijn zeventienjarige zoon maakte langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor de gratis lezing: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/aanmeldformulier-online-lezing-Alex-Boogers.html

Uiterlijk 7 april ontvang je de toegangslink per mail.

Comments are closed.