Vier Pasen
met Kabouter
Spruiteprak

Tiengemeten.
Het Rien Poortvliet Museum en het Landbouwmuseum op Tiengemeten openen op maandag 1 april a.s. weer hun deuren.
In het Rien Poortvliet Museum is weer een totaal nieuwe expositie te bewonderen. De expositie draagt de naam “Toen…”. De originele werken van voorstellingen uit diverse boeken geven een kijkje van hoe het er vroeger toeging. Je blikt terug op verschillende facetten van het leven.
Het Landbouwmuseum geeft een beeld van de mechanisatie in de landbouw. Dit jaar is een rosmolen nagebouwd en kun je de werking ervan zien.
Op maandag 1 april 2024, 2e paasdag, zijn er tevens in het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum van 11.30 uur tot 15.30 uur paasactiviteiten voor de kinderen.
De kinderen kunnen eieren zoeken, een paasmandje maken, schilderen, diverse kleurplaten maken en nog veel meer. Natuurlijk kunnen de kinderen op de kabouterzolder zich vermaken in het kabouterhuis, de kabouterboot en genieten van alle kabouterboeken.
De kinderen kopen een entreekaartje voor beide musea (€ 3) en kunnen dan gratis deelnemen aan alle activiteiten in beide musea! Volwassenen kunnen op deze speciale dag beide musea bezoeken voor 6 euro.
Je ziet, dat op 2e paasdag Tiengemeten omgetoverd wordt tot een Paaseiland.
Op het eiland Tiengemeten staat kabouter Spruiteprak met zijn vrouwtje iedereen op te wachten om jullie de weg te wijzen naar de musea.
Elk heel uur vertrekt de pont vanaf de vaste wal richting Tie

Comments are closed.