Een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Maar misschien ben je er niet zo handig in. Als dat zo is, geef je dan op voor de gratis cursus Digisterker.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/start-cursus-digisterker-obl.html
Begindatum: 8 maart 2022
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Wat leer je bij de cursus?

In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

De cursus is voor inwoners van de Hoeksche Waard die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Vraag er naar in de bibliotheek.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier bijeenkomsten, van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum:

dinsdag 8 maart
dinsdag 15 maart
dinsdag 22 maart
dinsdag 29 maart

Aanmelden

Computers om mee te oefenen zijn in de Bibliotheek aanwezig. Heb je een eigen laptop of tablet? Neem die dan mee.

Je kunt je hier aanmelden voor de vier bijeenkomsten: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/aanmeldformulier-digisterker-obl.html

Je kunt ook telefonisch aanmelden via 0186-653432.

Comments are closed.