Het DigiTaalhuis Hoeksche Waard organiseert op vrijdag 11 maart ter gelegenheid van Nederlanddoet Taalwandelingen in Oud-Beijerland en ’s-Gravendeel. Samen met anderstaligen lopen de deelnemers door de mooie dorpskernen en krijgen ze uitleg van een ervaren gids.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland en Bibliotheek ‘s-Gravendeel
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/wandel-mee-met-nederlanddoet.html
Begindatum: 11 maart 2022
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen.

De taalwandeling start om 10.00 uur bij de bibliotheek van Oud-Beijerland (Steenenstraat 24) en tegelijkertijd ook bij de bibliotheek van ’s-Gravendeel (’t Weegje 1) en duurt ongeveer anderhalf uur. Het idee achter de taalwandeling is om kennis te maken met mensen met een anderstalige achtergrond of om juist het spreken van de Nederlandse taal te oefenen als dit niet je moedertaal is. Een wandeling biedt veel mogelijkheden om te oefenen met taal: lopen en kletsen gaan gelukkig goed samen.

De taalvrijwilligers van het DigiTaalhuis HW geven al vanaf 2016 taalles aan anderstaligen en aan laaggeletterde inwoners van de Hoeksche Waard. Zij doen dit in de bibliotheek. De taallessen worden individueel of in groepsverband gegeven in: ’s-Gravendeel, Heinenoord, Mijnsherenland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Puttershoek, Strijen en Zuid-Beijerland.

Meewandelen? Geef je op door te mailen naar taalhuis@debhw.nl

Comments are closed.