De vrijwilligers van de Stichting Molens Hoeksche Waard gaan ook het komend weekend door met hun actie om stemmen te werven voor de korenmolen De Lelie in Puttershoek, die genomineerd is voor de Molenprijs van de BankGiro Loterij. De hoofdprijs is een bedrag van € 75.000. De molen die bij de verkiezing via internet (www.molenprijs.nl/delelie) de meeste stemmen trekt, wint de prijs.

De vrijwilligers van de Stichting Molens Hoeksche Waard gaan ook het komend weekend door met hun actie om stemmen te werven voor de korenmolen De Lelie in Puttershoek, die genomineerd is voor de Molenprijs van de BankGiro Loterij. De hoofdprijs is een bedrag van € 75.000. De molen die bij de verkiezing via internet (www.molenprijs.nl/delelie) de meeste stemmen trekt, wint de prijs.

Sinds de start van de campagne op 11 september hebben de molenaars en hun helpers veel gedaan om de strijd om de Molenprijs in de hele Hoeksche Waard zichtbaar te maken. Zo zijn aan de eigen molens en op veel opvallende locaties in de gemeente spandoeken bevestigd die oproepen om op de Lelie te stemmen. Vrijwilligers hebben bij publieksevenementen met banners, flyers en stemkaarten stemmen geworven voor de Puttershoekse korenmolen.

Medewerkers van de actie zijn op pad geweest met posters voor winkels en openbare gebouwen. Inmiddels zijn honderden verenigingen en organisaties aangeschreven met het verzoek hun achterban over de Molenprijs in te lichten. Vrijwilligers van de regionale molenstichting hebben voor de goede zaak hun persoonlijke netwerken benaderd en zijn nog dagelijks volop actief op social media. Dat heeft er toe geleid dat de organisatie vele honderden stemkaarten heeft verzameld en de e-mailadressen daarop inmiddels heeft verwerkt tot echte stemmen. Naast de velen binnen en buiten de gemeente die inmiddels rechtstreeks op de molen uit de Hoeksche Waard hebben gestemd.

De actie voor de Molenprijs 2019 trekt veel aandacht. Jan Booden uit Mijnsheerenland, voorzitter van de Stichting Molens Hoeksche Waard en deze weken permanent actievoerder: “Het valt ons op dat veel mensen die wij benaderen om op onze molen te stemmen al afweten van de Molenprijs. Dat is een goed teken. Alle publiciteit heeft gelukkig al veel bekendheid opgeleverd. En wat ook helpt, is het feit dat nu de hele Hoeksche Waard blijkbaar warm loopt voor een molen in één van onze dorpen. Dat komt denk ik door de vorming van één gemeente Hoeksche Waard. De Lelie in Puttershoek is nu van ons allemaal.”

In de komende tijd tot 1 oktober gaat de actie op volle kracht door. Zo ontvangt de molenstichting komende zaterdag de voorzitter van de Vereniging De Hollandsche Molen, Nico Papineau Salm, die die dag persoonlijk de activiteiten in de Hoeksche Waard in ogenschouw komt nemen. Medewerkers van de actie zullen weer stemmen werven bij verschillende publieksevenementen, zoals het muziekfestival Heinenoord Live, bij het Recreatieoord Binnenmaas waar de jaarlijkse brocante Klein Frankrijk veel publiek zal trekken, bij de Appelplukdag bij de boerderij De Kikkershoek in Mijnsheerenland en bij de manifestatie “Stampij op de Boerderij” op de veehouderij van Commijs aan de Zwanegatsedijk in Maasdam/Sint Anthoniepolder.

Aan de strijd om de Molenprijs, waar De Lelie aan deelneemt, kan iedereen van 18 jaar en ouder meedoen door via de website molenprijs.nl zijn/haar stem uit te brengen. Onder de deelnemers verloot de organisatie een luxe molenarrangement ter waarde van € 450. Iedere stem is ook voor de deelnemende molens geld waard. Voor elke stem die op haar molen is uitgebracht ontvangt de betreffende molenstichting 1 Euro.

Belangrijk is dat iedereen die stemt aansluitend zijn/haar stemt ook bevestigt. Wie heeft gestemd, ontvangt direct daarna per mail een bericht van de organisatie met het verzoek die stem te bevestigen. Stemmen op De Lelie kan nog tot 1 oktober via www.molenprijs.nl/delelie. Per e-mail adres mag één stem worden uitgebracht. Wie meer e-mailadressen heeft, kan ook meerdere stemmen uitbrengen.

Comments are closed.