Waarschijnlijk heb je al eerder een emailtje gehad over een rijke prins die je geld wilt geven, of een email over het krijgen van bitcoins. Te goed om waar te zijn, je herkent dit meteen als nep. Dit zijn ‘phishing’ emails. Maar niet alle phishing is zo makkelijk te herkennen.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: Gratis
Locatie van de workshop: Online
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/webinar-phishing.html
Begindatum: 26 augustus 2021
Aanvangstijd: 14:00
Einddatum:
Eindtijd: 14:30

Een sms van je bank die zegt dat je bankpas geblokkeerd is, een whatsappje van je kind die geld nodig heeft, een belletje van Microsoft die zegt dat je computer een virus heeft. Phishing wordt steeds slimmer gedaan, dus hoe herken je het nog? En wat kan je doen als je erin getrapt bent?

In de webinar van de Bibliotheek wordt hier verder over verteld en tips gegeven om deze berichten te herkennen, hoe je ze eigenlijk binnenkrijgt, en wat voor hulpmiddelen er zijn als je er de dupe van bent geworden.

Aanmelden

Je ontvangt na aanmelding uiterlijk een half uur voor aanvang een link om via Zoom in te loggen. Wie online inloggen ingewikkeld vindt, krijgt bij het inloggen hulp van een van onze medewerkers.

Let op: als je nog geen inloggegevens van de Bibliotheek hebt, word je gevraagd om eenmalig een bezoekersaccount aan te maken. Dit account kun je de volgende keer weer gebruiken om een kaartje te kopen. Inloggen of aanmaken van een account is nodig, omdat wij je gegevens nodig hebben voor het verstrekken van toegangskaartjes voor de activiteit.

Lukt het niet? Bel dan een van onze medewerkers van een bibliotheekvestiging die op dit moment geopend is. Is er geen vestiging open of krijg je geen gehoor? Bel dan de DigiHulplijn op 0800-1508. Dit gratis telefoonnummer is elke werkdag bereikbaar van 09:00 – 17:00 uur.

Aanmelden kan via onze website:
https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/webinar-phishing.html

Comments are closed.