Wethouder Harrie van Waveren en voorzitter van Stichting Dok-C Dirk-Jan List, doen een oproep aan het culturele veld in de Hoeksche Waard, om te inventariseren hoe het hen vergaat in deze Coronatijd. Hieronder de brief die Dirk-Jan List schrijft aan alle cultuuraanbieders van de Hoeksche Waard.

Beste vertegenwoordigers van muzikaal, creatief en cultureel Hoeksche Waard,

Wethouder H. van Waveren en ikzelf willen graag van jullie horen hoe het met jullie gaat. Houden jullie het vol of ondervinden jullie problemen als gevolg van de lock down dankzij het coronavirus?

Wij hebben nog geen geruchten ontvangen waaruit blijkt dat jullie instellingen financiële problemen ondervinden als gevolg van het uitblijven van inkomsten. Landelijk gezien en buiten de culturele sector zijn er bedrijven die bijvoorbeeld hun huur niet meer kunnen opbrengen. De gemeente Hoeksche Waard wil lokale instellingen hierin graag tegemoet komen als zij met dezelfde problemen kampen, mits deze het gevolg zijn van het coronavirus.

Verder hoop ik jullie te kunnen stimuleren zo veel mogelijk van je te laten horen en te zien op je eigen website, Facebookpagina en Instagram of Twitter account. Zo werkt het Museum Hoeksche Waard aan een uitbreiding van de website met inhoudelijke artikelen en een digitale speurtocht / wedstrijd.

Jullie kunnen de eigen bijzondere digitale activiteiten ook promoten op de Dok-C website. Onze instellingen zijn dan wel gesloten, maar dat dwingt ons ‘out of the box’ te denken. De zon begint weer te schijnen. Laat je creativiteit opbloeien en verras eenieder in de Hoeksche Waard met je creatieve digitale activiteiten.

Hartelijke groet,

Dirk-Jan List
voorzitter Dok-C

Comments are closed.