Aanstaande dinsdag 10 september debatteert de gemeenteraad of er woningbouw en een uitvaartcentrum komen in het gebouw van het voormalige Actief College (nu beter bekend als het CreActief), of dat er wellicht betere/andere opties zijn. Het water staat de gebruikers van het CreActief aan de lippen. Vandaar dat zij op 3 september een presentatie hebben gegeven tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Deze presentatie is hier in te zien.

Het standpunt van de Vrije Vereniging CreActief Hoeksche Waard is: geen woningbouw, wél CreActief Hoeksche Waard voor kunst, cultuur, welzijn en theater/bioscoop. Dat staat een uitvaartcentrum niet in de weg. Integendeel. De vereniging staat voor synergie, samen werken aan een plek die voor veel inwoners van de Hoeksche Waard op vele manieren heel waardevol is. Uitleg over deze visie is terug te lezen in de geschreven versie van Visie CreActief Hoeksche Waard.

Dinsdag 10 september wordt een spannende dag voor de gebruikers van de creatieve smeltkroes die het CreActief is geworden.

Comments are closed.