Zelfgeteelde eigenheimers, sla van de koude grond, rijpe bessen van de boom. Heerlijk! Wie eigen groenten wil verbouwen, de portemonnee wil sparen en onbespoten groenten wil eten heeft belang bij een eigen moestuin. Op 28 maart geeft Harry Wildenberg een presentatie over moestuinieren. Een mooi startpunt voor beginners en gevorderden.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/begin-een-moestuin-.html
Begindatum: 28 maart 2024
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

De avond is bedoeld voor mensen die het voornemen hebben een eigen moestuin te beginnen en graag hun eigen groenten (of bloemen) willen kweken, maar nog niet goed weten waar te beginnen. Wildenberg vertelt over de verschillende mogelijkheden van moestuinieren, van klein tot groot, van eenvoudig tot intensief, hij belicht de leuke kanten en ook de valkuilen. Na afloop is er ruimte voor vragen. Het zou leuk zijn om alvast vragen te mailen naar info@zadenbibliotheekhoekschewaard.nl zodat duidelijk is aan welke informatie er behoefte is.

Spreker Harry Wildenberg is moestuinier, zadenverzamelaar en initiatiefnemer van de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard. De zaden van de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard worden uitgeleend om mee naar huis nemen. Deze zaden mogen thuis in een pot, perk of moestuin tot wasdom komen. Met een beetje liefde en aandacht groeien ze uit tot de mooiste planten. Wanneer de volwassen plant zelf zaden maakt, worden deze teruggebracht en opnieuw toegevoegd aan de collectie van de zadenbibliotheek.

Iedereen die zich betrokken voelt bij duurzaamheid, biodiversiteit en een gezond (leef)klimaat draagt deze manier van tuinieren ongetwijfeld een warm hart toe. Deelname aan de lezing is op basis van een vrijwillige donatie aan de Zadenbibliotheek Hoeksche Waard.

Graag vooraf aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/begin-een-moestuin-.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.