Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Oude Raadhuis, Waterstal 1, Oud-Beijerland-centrum
Begindatum: 15 december 2022
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum: 15 december 2022
Eindtijd: 21:00

Twee jaar lang was Rick Jan Hitzerd Dichter van de Hoeksche Waard. Dit najaar werd de zoektocht gelanceerd naar een waardig opvolger. En binnenkort vindt de wisseling van de wacht plaatst.

Op donderdagavond 15 december nemen we afscheid van Rick Jan Hitzerd en wordt op feestelijke wijze de nieuwe Dichter van de Hoeksche Waard bekend gemaakt. Van 19:30 tot 21:00 vindt in het Oud Raadhuis de finale plaats. Wethouder Harry van Waveren zal namens de Hoeksche Waarders de gaande dichter uitluiden en de nieuwe dichter bekend maken.

De benoeming van Dichter van de Hoeksche Waard geldt voor 1 jaar, met een optie voor 2 jaar. Hij of zij besteedt op een poëtische wijze maandelijks aandacht aan bijzondere en actuele gebeurtenissen in de Hoeksche Waard. De gedichten worden maandelijks geplaatst op diverse websites, in het Kompas en worden voorgedragen op radio Hoeksche Waard. Ook behoren podiumoptredens bij verschillende organisaties tot het werkveld.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst is er ook de gelegenheid de dichtbundel ‘Vijf dichters van de Hoeksche Waard’ te kopen en te laten signeren.

Iedereen is welkom, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via de website van bibliotheek Hoeksche Waard, of bij de balie van de bibliotheek.

Dus …. kom op 15 december van 19.30 tot 21.00 uur in het Oude Raadhuis naar de finale van Rick Jan Hitzerd als dichter van de Hoeksche Waard en maak meteen kennis met de nieuwe Dichter van de Hoeksche Waard.

Toegangsprijs:

Overige informatie:

Aanmelden aan de balie van de bibliotheek of via www.debhw.nl/actueel/agenda

Comments are closed.