Veel mensen hikken er ieder jaar weer tegenaan: de belastingaangifte. Inkomstenbelasting, huurtoeslag, zorgtoeslag, hypotheekrenteaftrek en andere bijzondere aftrekposten. Wie de aanslag met zorg en precisie invult kan misschien aanspraak maken op tal van financiële regelingen. Niet altijd leuk en ook niet altijd gemakkelijk.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/belastingspreekuur-in-de-bibliotheek1.html
Begindatum: 15 maart 2024
Aanvangstijd: 00:00
Einddatum: 30 april 2024
Eindtijd:

Heb je vragen over je belastingaangifte? Kom dan naar het belastingspreekuur van Humanitas in de Bibliotheek. Tijdens het belastingspreekuur beantwoorden gespecialiseerde vrijwilligers van Humanitas je belastingvragen. Deze hulp is gratis, ook als je geen lid bent. Het is wél nodig om eerst een afspraak te maken.

Het belastingspreekuur is in de maanden maart en april in de bibliotheek in Numansdorp, Strijen en Oud-Beijerland en in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Alleen na telefonische aanmelding!

Numansdorp en Oud-Beijerland
Aanmelden bij Heleen Smit, telefoonnummer 06-2238 4141

Strijen
Aanmelden bij Yvonne Moonen, telefoonnummer 06-17895776

De vrijwilligers van Humanitas vullen de aangifte niet in, maar helpen wel als er vragen zijn. In de Bibliotheek zijn veilige computers met veilige internetverbindingen om zelf aangifte te doen en om toeslagen aan te vragen. Handig voor wie thuis geen computer heeft en toch aangifte wil doen.

Formulierenhulp

Het is soms lastiger dan het lijkt… Als u even dit formulier invult! Voor deze en andere kortlopende hulpvragen kun je – na telefonische afspraak – terecht bij het spreekuur van Humanitas Formulierenhulp.

Voor iedereen die nog niet zo op de hoogte is met de computer en een steuntje in de rug kan gebruiken biedt de Bibliotheek Klik en Tik cursussen (beginnerscursussen voor de computer en internet). Voor wie wil weten hoe je met de online overheid communiceert en hoe je een DigiD aanvraagt is er de cursus Digisterker of kom langs op het Digitaal spreekuur in de Bibliotheek.

Zie ook onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/belastingspreekuur-in-de-bibliotheek1.html

Comments are closed.