Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Begindatum: 19 januari 2023
Aanvangstijd: 16:00
Einddatum:
Eindtijd: 17:00

Een bibliotheek vol boeken, maar welk boek laat je romantisch wegdromen of juist huiveren van spanning of laat je nadenken over allerlei zaken? Het valt niet mee om een boek uit te zoeken en daarom kiest een lezer vaak voor een schrijver die hij of zij al kent. Voor iemand die weinig leest, is de keuze helemaal moeilijk te maken. Tijdens Boekentips: BoekCast live! worden op donderdag 19 januari van 16 tot 17 uur in de bibliotheek van Oud-Beijerland drie aanraders besproken. Verschillende medewerkers van de bibliotheek vertellen welk boek hen geraakt heeft en waarom.

Toegangsprijs: €3,50 (plusabonnement), € 4,50 (basisabonnement), €5,00 (niet-leden)

Overige informatie:

Van ieder boek wordt de inhoud besproken (zonder de clou te verraden), een fragment voorgelezen en kort iets verteld over de schrijver. Bezoekers kunnen ook vragen stellen over het boek. Van de bijeenkomst wordt na afloop een podcast gemaakt vandaar de naam BoekCast live! Een podcast is een geluidsopname die op ieder willekeurig moment via internet te beluisteren is.

‘Lezers vragen ons vaak of we een boek kunnen aanraden,’ vertelt Carla Beverwijk van de Bibliotheek Hoeksche Waard, ‘dit is natuurlijk heel persoonlijk. We vragen dan welke boeken iemand al gelezen heeft waardoor je een idee krijgt wat zijn of haar smaak is. Toch is het ook juist goed om eens een heel ander boek te lezen. Daarnaast komen er ook veel scholieren in de bieb die voor school boeken moeten lezen. Met de nadruk op moeten, waardoor ze er bij voorbaat al geen zin in hebben. Ouders adviseren vaak boeken die zij in hun jeugd gelezen hebben, maar die zijn voor de jeugd van nu erg ouderwets. Wij vinden het een uitdaging om juist deze jongeren een boek te adviseren waardoor ze plezier in lezen gaan krijgen.’

Boekentips: BoekCast live! is op donderdag 19 januari van 16.00 tot 17.00 uur uur in de salon van de bibliotheek in het Oude Raadhuis. Een kaartje kost € 3,50 (plusabonnement), € 4,50 (basisabonnement) of € 5,00 (niet-leden) inclusief koffie/thee en na afloop fris met nootjes. Aanmelden via onderstaande website. 

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/boekentips–bookcast-live-.html

Comments are closed.