De CoderDojo in de Hoeksche Waard bestaat nu al 5 jaar. Tijdens deze bijeenkomsten leer je hoe je spelletjes moet programmeren of hoe een Microbit werkt. Kun je robotjes programmeren of een eigen ontwerp maken en uitprinten met de 3D-printer of lasersnijder of ontwerp je je eigen shirt of tas.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/coderdojo2121.html
Begindatum: 20 januari 2024
Aanvangstijd: 11:00
Einddatum:
Eindtijd: 13:00

Leren door te doen, van elkaar en met hulp van betrokken vrijwilligers levert een gezellige club op van gelijkgestemden die graag hun handen laten wapperen, willen experimenteren met nieuwe technieken of juist hun programmeer skills willen verbeteren.

In het Hoeksch MaakLokaal gonst het iedere eerste zaterdag van de maand van bedrijvigheid waarbij tieners elkaar enthousiast maken en stimuleren om iets nieuws uit te proberen. MaakLokaal instructeur Jurgen van den Berg staat er lachend bij te kijken. “Kinderen met interesse in programmeren komen graag in het MaakLokaal waar ze aan de slag kunnen gaan met onze leskaarten. Maar ook het uitproberen van robotjes, de 3D printer, lasersnijder en vinylplotter spreken tot de verbeelding. Samen problemen oplossen is leerzaam voor jong en oud”.

De laptops, robotjes, 3D-printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB fonds en stichting Pica. De ochtend is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Aanmelden

Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht! Aanmelden gaat via de officiële website van CoderDojo:

https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het je leuk om mee te helpen? De Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor het Hoeksch MaakLokaal en CoderDojo. Heb je affiniteit met programmeren of techniek en wil je graag je kennis delen kijk dan snel op: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/organisatie/vacatures/vrijwilligers.html

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo in 2018 opgericht in de Hoeksche Waard.

Comments are closed.