De CoderDojo is na 5 jaar inmiddels een bekend begrip in de Hoeksche Waard. Tijdens deze tweewekelijkse bijeenkomsten kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe een Microbit of een auto op zonne-energie werkt, een robot programmeren, 3D-model maken voor de 3D-printer of juist een 2D-ontwerp voor de laser- en vinylsnijder of mokkenpers.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/coderdojo0.01062024.html
Begindatum: 1 juni 2024
Aanvangstijd: 11:00
Einddatum:
Eindtijd: 13:00

De Bibliotheek Hoeksche Waard is aangesloten bij de Internationale club van de CoderDojo waar kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Deelname is gratis, maar er wordt wel een bijdrage gevraagd voor de vergoeding van materialen zoals hout, vinyl, filament en gebruiksvoorwerpen zoals mokken en tasjes. Aanmelden via de officiële website van CoderDojo:

https://zen.coderdojo.com/dojos/nl/hoeksche-waard/hoeksche-waard

Daar dient men éénmalig een account aan te maken.

De CoderDojo vindt plaats op de eerste en derde zaterdag van de maand. In juni is dat op 1 en 15 juni van 11:00 – 13:00 uur in de Bibliotheek het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1.

De laptops, robotjes, 3D printer, lasersnijder en andere apparaten voor de CoderDojo zijn gesponsord door het Oranje Fonds, Cultuurfonds, VSB fonds en stichting Pica. De ochtend is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

Comments are closed.