Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat 7
Begindatum: 14 april 2024
Aanvangstijd: 14:30
Einddatum: 14 april 2024
Eindtijd: 16:45

Op zondag 14 april verzorgt het landelijk kamerkoor ‘Zestien Wad’ een speciaal concert in samenwerking met het ‘Maas Marimba Trio’.
Onder de titel “Days of Beauty” brengen zij een bijzonder en afwisselend programma.
Het Maas Marimba Trio, opgericht in 2014, bestaat uit Georgi Tsenov, vibrafoon, Peter Bansberg, basmarimba en Wim van Herk, piano.
Het koor zingt zowel a capella als met begeleiding van het trio. Daarnaast speelt het trio een aantal stukken w.o. de beroemde ‘Scaramouche’ van Darius Milhaud.
Op het programma staan een aantal stukken van Bob Chilcott (voormalig zanger bij de King’s Singers). Een van zijn stukken is o.a. ‘O Danny Boy’. Verder composities van de Noorse componisten Edvard Grieg en Ola Gjeilo en een blokje met werken van Astor Piazzolla, zowel vocaal als instrumentaal, met o.a. het beroemde ‘Adios Nonino’ en ‘Libertango’
Een zeer opvallend werk is de mis ‘Chasm’ van de Noorse componist Graham Instrall voor koor, slagwerk, vibrafoon en marimba. Het programma wordt afgesloten met ‘Times Like These’ van de Japanse Jazzpianist Makoto Ozone, met een uitzonderlijke rol voor het koor.

Toegangsprijs: € 15,00 / € 5,00

Overige informatie:

Comments are closed.