Plaats: Westmaas
Locatie: Dorpskerk, Breestraat
Begindatum: 19 februari 2023
Aanvangstijd: 14:30
Einddatum: 19 februari 2023
Eindtijd: 16:30

De concertcommissie Hoeksche Waard opent op zondag 19 februari de serie 2023 met een optreden van de beroemde Fado zangeres Magda Mendes, die naast het zingen ook de gitaar en ukelele bespeelt.
Zij zal worden bijgestaan door een drietal musici in een bijzondere samenstelling: Ward Veenstra, Akoestische gitaar en Portugese gitaar, Gustavo Cabrera, viool en Aleksandra Kaspera, cello.
Magda Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de Nederlandse Muziek Industrie prijs van SENA voor professionele musici. Met deze prijs eren musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke optredens van het afgelopen seizoen. De nominatie volgde op het verschijnen van Mendes’ cd ‘Oliveiras’. Magda, die al bijna twee decennia in Rotterdam woont, maakt kleinschalige, autonome producties. Samen met haar vaste gitarist en co-auteur Ward Veenstra bracht ze onder haar eigen naam drie albums uit: documentaire en muziek ‘Casa da Bôxa’ (2011), fadoklassiekers ‘Silêncio’ (2015) en het persoonlijke Oliveiras (2018) waarmee ze toerde langs de grote podia in Nederland en daarbuiten.
Nu is ze terug met nieuwe nummers onder de titel ‘liedjes van de wind’, Com o Vento.
De luisteraar wordt meegevoerd langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden. Al deze elementen zijn terug te horen in haar stem en in haar zelfgeschreven liedjes die speciaal voor dit programma werden gearrangeerd door gitarist Ward Veenstra.
Zondag 19 februari, Dorpskerk Westmaas (ingang Roolaan 1), aanvang: 14.30 uur
Toegang bedraagt € 15,00 en € 5,00 voor jongeren tot 18 jaar.
Vriendenpassen (voor 6 concerten) € 67,50, incl. koffie/thee.
Kaarten en Vriendenpassen zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij boekhandel Bruna, Molendijk 4, Oud-Beijerland, via de website of via e-mail: ajstolk@planet.nl
Voor meer informatie: www.cchw.nl

Toegangsprijs: € 15,00 en € 5,00

Overige informatie:

Comments are closed.