Dinsdag 20 februari is een gloednieuw radioprogramma over kunst en cultuur in de Hoeksche Waard van start gegaan: De Culture Club!

Presentatoren/verslaggevers Helma Wagemakers, Carla Beverwijk, Ankie Winkelman, Maartje Lagendijk en Michon Sprengers vullen op toerbeurt een kunst- en cultuurprogramma vol nieuws, achtergronden en gesprekken over wat er speelt in de regio qua (klein)kunst, muziek, toneel, literatuur, festivals, enz.

Een aantal vaste items zijn: Lekker Lezen (waarbij een boek of tekst centraal staat), Muzikaal onderhoud door de Vinylgarage (waarbij een bijzondere plaat in de spotlight wordt gezet), uiteraard de Culturele agenda (waarbij de informatie van de website van Dok-C een belangrijke rol speelt!) met aansluitend de tip van Marthijs (een uitgaanstip voor jongeren van onze negentienjarige geluidstechnicus Marthijs Klein), Schuif eens effe aan (met een speciale gast aan tafel, live in de studio), het gedicht van de week en Met Maartje op pad (waarbij niet-Hoeksche Waarder Maartje de luisteraar meeneemt op verkenningstocht door de Hoeksche Waard). Het programma heeft zelfs een eigen huisband: Nillihc! Deze jonge hippe band zal ongeveer 1x per maand het programma extra opluisteren.

Kortom De Culture Club wordt een eigenzinnig, positief, dynamisch en prikkelend radioprogramma over kunst en cultuur in de Hoeksche Waard! De eerste uitzending is nog te beluisteren op uitzending gemist: www.omroephw.nl/Gemist/Radio waarbij 2 kaartjes worden gewonnen kunnen worden voor mini-huiskamerfestival Bij Beijers Buren in Maasdam (een festival dat al is uitverkocht)!

De eerstvolgende live-uitzending is op dinsdagavond 27 februari van 20:00 tot 21:00 uur!  De Culture Club op Radio Hoeksche Waard!

Comments are closed.