Op vrijdag 29 november 2024 wordt de Cultuurprijs Hoeksche Waard uitgereikt aan talenten binnen de podiumkunst. Onder podiumkunsten vallen alle uitingen op het gebied van muziek, theater, dans of cabaret, individueel, in groepsverband of in verenigingsverband.

Het doel van de Cultuurprijs is om ruim de aandacht te vestigen op het rijkdom aan kunst en cultuur in de Hoeksche Waard, het maatschappelijk belang te onderstrepen en de ontwikkeling van talent te stimuleren.
‘Drie jaar geleden was literatuur en poëzie het thema van de cultuurprijzen. Deze keer willen we onze waardering uitspreken aan de vele vormen van podiumkunst in onze gemeente. Ik kijk enorm uit naar 29 november omdat ik verwacht verrast te worden wat wij als Hoeksche Waard allemaal hierop te bieden hebben.’ - Wethouder Harry van Waveren (Cultuur)

De Cultuurprijs Hoeksche Waard 2024 bestaat uit twee categorieën:
- Jong Talentprijs t/m 21 jaar – prijzengeld €500,-
- Volwassenenprijs (22+) – prijzengeld €1.000,-

De inschrijving voor de Cultuurprijs wordt eind juni 2024 geopend. Een jury, met professionals van buiten de Hoeksche Waard, maakt hieruit een voorselectie. Deze selectie doet vervolgens auditie om een plaats in de finale op 29 november 2024 te veroveren.

Naast de bovenstaande prijzen, wordt er ook een waarderingsprijs (€250,-) uitgereikt aan een individu, organisatie of groep welke zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet, dan wel een bijzondere betekenis voor de cultuursector in de Hoeksche Waard heeft gehad. Deze winnaar wordt met een online stemming gekozen.
Meer informatie incl. de voorwaarden en criteria om mee te doen en de waarderingsprijs zullen bij de opening van inschrijving bekend worden gemaakt.

De organisatie van de Cultuurprijs Hoeksche Waard is in handen van Hoeksche Waard Actief. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Mail naar info@hoekschewaardactief.nl

Comments are closed.