Vanuit huis een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Of de huurtoeslag regelen? Het kan allemaal met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen, maar misschien ben je er niet zo handig in. Als dat zo is, geef je dan op voor de gratis cursus DigiSterker.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/cursus-digisterker–omgaan-met-de-digitale-overheid.html
Begindatum: 15 februari 2024
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum: 8 maart 2024
Eindtijd:

In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook: hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst? Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

De cursus is voor inwoners van de Hoeksche Waard die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik & Tik te doen. Vraag ernaar in de Bibliotheek.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier lessen van 2 uur. De lessen zijn op donderdag 15 februari, vrijdag 23 februari, donderdag 29 februari en vrijdag 8 maart 2024 van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus vindt plaats in woonzorgcomplex Rembrandt in Oud-Beijerland (Rembrandtplein 1).

Graag vooraf aanmelden door te bellen naar 06-82619404 of via e-mail ido@debhw.nl. Heb je een eigen laptop of tablet? Neem die dan mee.

Comments are closed.