Tiengemeten. Op dinsdag 2 juni a.s. a.s. openen het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum de deuren.

Wel zijn er een aantal aangepaste maatregelen i.v.m. de corona-crisis. Er is een deurbeleid, omdat niet meer dan 10 bezoekers tegelijk de musea mogen bezoeken. Ook hier geldt het 1,5 meter afstand houden en is er een vaste route.
Het toegangskaartje koopt u in een van de musea. Voor het bezoeken van beide musea kunt u in één van de musea een combi-kaart kopen.
Voor de pont moet u van te voren een kaartje reserveren, daar er maar een beperkt aantal mensen tegelijk overgezet kunnen worden (zie website Natuurmonumenten Tiengemeten)
We zijn blij, dat we u weer kunnen gaan ontvangen; ook al is het met enige restricties.
In het Rien Poortvietmuseum staat dit jaar een nieuwe tentoonstelling met als thema “De wereld van Rien Poortvliet” centraal. Op vele manieren maakt u kennis met zijn leven en zijn vele werken. Zijn atelier is in een van de kamers nagebouwd! Verder hangen in alle kamers originele werken uit diverse boeken. Natuurlijk is ook de kabouterzolder weer te bezoeken en kunnen de kinderen kennis nemen van de originele werken uit de kabouterboeken.
Het Landbouwmuseum Tiengemeten toont op indrukwekkende wijze de ontwikkeling van de landbouwmechanisatie uit de vorige eeuw. Vooral grote machines die ook in bedrijf zijn, laten deze ontwikkeling zien, naast een vrijwel complete verzameling van handwerktuigen en kleinere machines die met de landbouw te maken hebben. Dit jaar staat de suikerbietenteelt centraal.
Voor verdere informatie en nieuwe ontwikkelingen kunt de websites van beide musea raadplegen.

Comments are closed.