Een verklaring voor een nieuw rijbewijs aanvragen? Huurtoeslag regelen? Het kan met internet. De overheid wil dat we onze zaken via internet regelen. Het heeft natuurlijk voordelen, maar misschien ben je er niet zo handig in. Als dat zo is, geef je dan op voor de gratis cursus DigiSterker.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: gratis
Locatie van de workshop: Bibliotheek Klaaswaal
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/digisterker–een-gratis-cursus-omgaan-met-de-digitale-overheid.html
Begindatum: 26 maart 2024
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum: 16 april 2024
Eindtijd:

In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook hoe je iets kunt aanvragen, zoals een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. Je begint met het aanvragen van een DigiD.

De cursus is voor inwoners van de Hoeksche Waard die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Dan adviseren we je eerst de beginnerscursus Klik & Tik te doen. Vraag ernaar in de bibliotheek.

Meer informatie

De cursus wordt gegeven in kleine groepen en bestaat uit vier wekelijkse lessen van 2 uur in de bibliotheek van Klaaswaal (Molendijk 55). We starten op 26 maart om 10.00 uur. De overige lessen zijn op 2,9 en 16 april 2024. Graag vooraf aanmelden door te bellen naar 06-82619404 of via e-mail ido@debhw.nl. Heb je een eigen laptop of tablet? Neem die dan mee.

Comments are closed.