Zondagmiddag 3 september a.s., opent Galerie De Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam om 15.00 uur de expositie van de Hoekschewaardse kunstenaar Gerard Bogaerds. (Numansdorp 1947) Hij exposeert de hele maand september in het kader van het kunstproject ZESTAFETTE.

Zes Hoekschewaardse kunstenaars exposeren elk 1 maand in de galerie en exposeren naast hun eigen werk een nieuw kunstwerk geïnspireerd op werk en stijl van hun voorganger. Gerard Bogaerds reageert met een nieuw werk op zijn voorganger Henk van den Berg.

Als beeldend kunstenaar is Gerard bezig met het creëren van vrije vormen uit hout, vaak gecombineerd met keramiek of steen. Al werkend laat Gerard het kunstwerk zich onder zijn handen vormen. Hij laat zich leiden door de materialen en technieken. Soms worstelend met het materiaal, maar vaker genietend van de drijvende krachten die hij van het materiaal uit voelt gaan. Humor en gewaagdheid, ook door de titelkeuzes, spelen een niet onbelangrijke rol in zijn werk. Een glimlach blijft bij de kijker dan meestal niet uit. Zichzelf en zijn wereld relativerend maakt Gerard de beelden om zich heen heel wat aantrekkelijker om te bekijken en geeft zo misschien hieraan juist de nodige diepgang. De expositie is op zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 te bezoeken en op afspraak:06-38928155. Op zondag 24 september om 15.00 uur neemt Dis Groenhoff tijdens de finissage het stokje over. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Duo Barialto, Anja van Munster,baritonsaxofoon en Lia Ruijtenberg, altsaxofoon.Informatie:
www.gerardbogaerds.nl en www.galeriedeopkamer.nl

Comments are closed.