Plaats: Numansdorp
Locatie: Numans-Dorps-Huis, Buttervliet 1, 3281LK Numansdorp
Begindatum: 10 april 2024
Aanvangstijd: 11:00
Einddatum: 26 augustus 2024
Eindtijd: 17:00

Expositie met schilderijen van Heleen Velthoen en textielwerk van Petra Kleinendorst aan de wanden en in de vitrine van het Numans-Dorps-Huis.
Beeldend kunstenaar Heleen Velthoen toont de komende maanden haar werk in Numansdorp.
Intuïtief begint ze met kleuren te kiezen en gaat aan het werk zonder precies te weten welke richting haar schilderijen zullen gaan. Soms is ze in gedachten en ziet ze later het werk op het linnen doek vorm krijgen. De focus ligt op het proces en de ontwikkeling van het schilderij. Durven loslaten.
Ze gebruikt verschillende materialen zoals zand, hout, stof, cement, wol, acryl, olieverf, was, inkt… Daarnaast creëert ze verrassende effecten door soms iets weg te laten, met een spons te wissen.
Heleen schildert al jaren met plezier en wordt geïnspireerd door het kijken naar kunst in musea.

Petra Kleinendorst heeft zowel de liefde voor textiele handwerken als de Hoekschewaardse natuur van jongs af aan meegekregen.
De combinatie van deze twee is terug te vinden in haar textielwerk, vaak schilderijtjes met landschappen en natuurtaferelen, soms ruimtelijk werk, traditioneel of modern.
Ze maakt ook viltwerk met wol van de schapen uit de Hoeksche Waard, waar mogelijk geverfd met planten uit de buurt. Wol is een bijzonder materiaal, warm en op velerlei manieren te bewerken.
Ze volgt regelmatig cursussen om nieuwe technieken te leren of zich te verbeteren.
Er is zó’n veelzijdigheid in het werken met een lapje stof, een naald, draad of wat wol, met de hand of machinaal, eventueel in combinatie met andere materialen: echt handwerk!

Toegangsprijs: € 0,00

Overige informatie:

Voor openingstijden: 0186 685 729

Comments are closed.