Plaats: Kies plaats
Locatie: Bibliotheek Streijen
Begindatum: 25 oktober 2022
Aanvangstijd: 19:30
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

Arrogant en zelfverzekerd, contactgestoord en wereldvreemd, kwetsbaar en bevlogen. Maar bovenal geniaal en briljant. Dat zijn de kernachtige kwalificaties die horen bij de wiskundige Alan Turing. Over hem gaat de film The Imitation Game. Dinsdag 25 oktober te zien in dorpshuis Streona.

Toegangsprijs: €4,25 (plusabonnement), €5,00 (basisabonnement), €5,75 (niet-leden)

Overige informatie:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leidt de wiskundige Alan Turing een team dat een decodeermachine probeert te ontwerpen waarmee de oorlog gewonnen kan worden. Zijn sociale handicap gaat ten koste van de onderlinge samenwerking.

Turing weet in het diepste geheim, samen met enkele andere cryptografen, de Duitse enigma code te kraken. Hij ontwerpt daartoe een ingenieuze machine waarmee de communicatie van de Duitsers wordt ontcijferd. Dit heeft mede het verloop van de oorlog bepaald.

De levensloop van deze briljante moeilijke man kleurt dit waar gebeurde verhaal tot een meeslepend drama. Na de oorlog wordt Turing verdacht van spionageactiviteiten en veroordeeld. De film won heel veel prijzen waaronder een Oscar voor Beste script en zeven nominaties voor o.a. Beste film, Beste acteur en Beste actrice in een bijrol.

De film is te zien bij de bibliotheek Hoeksche Waard in dorpshuis Streona op dinsdag 25 oktober. Aanvang 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden via www.debhw.nl/actueel/agenda of aan de balie van de bibliotheek. Toegang €4,25 (plusabonnement), €5,00 (basisabonnement), €5,75 (niet-leden).

Comments are closed.