Afgelopen vrijdag 20 april vond een bijzonder concert plaats in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland. De Nieuw-Zeelandse contrabassist Pierce Black en de Duitse singer-songwriter Julia Zech, gaven een intiem en puur optreden op deze prachtige locatie.

De organisatie van Bij Beijers Binnen heeft het weer voor elkaar gekregen. Tijdens de voorbereidingen voor het reguliere huiskamerfestival in oktober, kreeg ‘BBB’ de kans om buiten het festival om, het bluegrass-duo Black&Jules te boeken. Een unieke mogelijkheid om uit te proberen of ook losse huiskamerconcerten met buitenlandse gasten een kans van slagen hebben.
“We hadden een tip gekregen van Loes van Schaijk, contrabassist van de band Red Herring, die tijdens de vierde editie van huiskamerfestival Bij Beijers Binnen komt optreden.” Na over en weer mailverkeer, bleek dat Black&Jules sinds dit jaar verder ging onder de naam Stereo Naked en dat zij een nieuwe cd onder de aandacht wilden brengen: Roadkill Highway. Daarvoor wilden zij voor het eerst, tijdens hun promotietour Nederland aandoen.
“Zo’n kans laat je niet schieten!” zegt Michon Sprengers, één van de organisatoren.

De klassiek opgeleide Pierce Black speelt beroepsmatig vooral klassieke muziek, Bach en Beethoven. Maar eigenzinnig als hij is, verkent hij steeds zijn grenzen en schrijft het liefst eigen stukken vanuit zijn liefde voor de bluegrass. Daarin heeft hij in Julia Zech zijn muzikale maatje gevonden. De bescheiden Julia weet stiekem heel goed wat ze wil en dat is pure muziek maken die dicht bij haar muzikale hart ligt. Ze heeft zichzelf het jodelen aangeleerd, omdat haar publiek vond dat dat een essentieel onderdeel van de bluegrass was. Ze schreef er zelfs een heel persoonlijk lied over: Yodel my name.

Heel ontspannen vertolkten Pierce en Julia hun nieuwe cd en betoverden daarmee het publiek. “Hoe gaaf is dat, de bezoekers waren compleet verrast door de kwalitatieve muziek en de openheid van dit duo. Zij wisten met alleen contrabas, banjo, viool en stem het publiek geheel te veroveren.” zegt Helma Wagemakers, medeorganisator van dit huiskamerconcert.

En Bij Beijers Binnen blijft zich ontwikkelen. Zo staat er eind mei een los huiskamerconcert van de nieuwe jazzy band Red Curls & Blue Notes in Strijen in de planning. En op 23 juni vindt er een bijzondere Bij Beijers Buiten plaats: Post-21! Een singer-songwritersavond in het kader van het sluiten en slopen van Post-21 in Oud-Beijerland, eind 2018.

Voor alle actuele informatie, adviseren we vooral de website en Facebookpagina in de gaten te houden: www.bijbeijersbinnen.nl

Comments are closed.