Bij de veerhaven op het eiland Tiengemeten zijn twee musea gevestigd: het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum.

Op vrijdag 1 april opent wethouder Van Waveren om 10.30 uur officieel de musea, zodat we na de wintersluiting weer bezoekers kunnen verwelkomen.

Het Landbouwmuseum op Tiengemeten geeft een beeld van de landbouwmechanisatie (1920-1955). Diverse landbouwmachines en landbouwproducten tonen de ontwikkeling. Aan de suikerbietenteelt en de teelt van meekrap wordt dit jaar extra aandacht besteed.
Op proefveldjes worden graansoorten, suikerbieten, aardappelen, diverse groenten en de Hoeksche akkerranden geteeld.
Op een simulator trekker kunnen de kinderen beleven hoe deze werkt.
De meccano expositie mag niet overgeslagen worden: In de educatieve ruimte kunnen ouders en kinderen hun hart ophalen. Je kunt er naar kijken en genieten en zelfs mee spelen.
Kortom, de moeite waard!

De musea zijn alle dagen van de week geopend van 10.30 – 16.30 uur (m.u.v. de maandag).
Als u de musea wilt bezoeken, moet u eerst met de pont naar het natuureiland Tiengemeten varen. De pont vertrekt elk heel uur vanaf Nieuwendijk (Zuid-Beijerland).

Beide musea worden bemand door vrijwilligers. Zoekt u een leuke bezigheid om zich op verschillende manieren dienstbaar te maken, dan is een van deze musea voor u misschien een uitdaging: Gastheer of gastvrouw, gids of meehelpen op de kabouterzolder, er zijn meerdere mogelijkheden!

Comments are closed.