Het tekenen van een mandala geeft veel mensen rust en ontspanning. Voor iedereen die nader kennis wil maken met mandala tekenen geeft Ineke Schop op dinsdagmiddag 9 mei een introductieles in de bibliotheek van Numansdorp.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €10 (inclusief papier, tekenmaterialen en koffie/thee)
Locatie van de workshop: Bibliotheek Numansdorp
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/introductie-mandala-tekenen-.html
Begindatum: 9 mei 2023
Aanvangstijd: 13:30
Einddatum:
Eindtijd: 16:00

Mandala tekenen kan iedereen leren. Het wordt veelal als meditatief, rustgevend en bewust wordend ervaren. Mandala betekent cirkel, kring of centrum. Een mandala is dan ook een tekening met de cirkel als uitgangspunt voor geometrische, rozetachtige figuren of voor een intuïtieve invulling. De oorsprong is in veel oude culturen terug te vinden zoals bij de boeddhistische zandmandala, het medicijnwiel van de indianen en in onze cultuur het rozetvenster. Tekenervaring is voor mandala niet nodig. Het gaat om de beleving van het tekenen waardoor vaak de mooiste tekeningen ontstaan terwijl je bezig bent.

Aanmelden

Datum: dinsdag 9 mei, inloop 13.30 uur, 14.00 uur start workshop, tot 16.00 uur. Locatie: Campus van Bibliotheek Numansdorp in de Buitensluis. Kosten: €10,00 inclusief papier, gebruik van tekenmaterialen en koffie/thee. Vooraf aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/introductie-mandala-tekenen-.html

Comments are closed.