Wat is de visie van de verschillende politieke partijen hierover?

CDA
* Vanuit het partijprogramma: Het CDA wil een samenleving waar jong en oud in goede harmonie en met onderling respect elkaar ontmoeten en samenleven.

ChristenUnie
* Vanuit het partijprogramma: Geen onderscheid maken. Elke inwoner van de Hoeksche Waard mag één keer per vijf jaar gratis naar het Streekmuseum;

Cromstrijen 98
Geen informatie.

D66
* Vanuit het cultuurdebat: Kunst en cultuur is voor iedereen. Er moet een HW-pas komen die minima de kans geeft om voordelig aan kunst en cultuur deel te nemen (vergelijkbaar met de Rotterdampas).

Groen Links
* Vanuit het partijprogramma: Kunst is er voor iedereen. Financiële drempels voor cultuurbezoek zijn zo laag mogelijk. Groen Links wil het invoeren van een HW-pas overwegen.

Hart voor alle kernen
* Vanuit het cultuurdebat: Maak het bereikbaar voor allemaal. Als er een HW-pas komt, dan deze gratis maken voor minima.
* Vanuit het partijprogramma: Als het aan Hart voor alle kernen ligt: een cadeau van de nieuwe gemeente, elk adres een HW-pas.

Lokalen HW
Geen informatie.

Onafhankelijk HW
Geen informatie.

Progressief HW
* Vanuit het cultuurdebat: Iedereen moet toegang krijgen tot kunst en cultuur, ook de minima.
* Vanuit het partijprogramma: • De inwoners zo veel mogelijk in de gelegenheid stellen activiteiten die te maken hebben met kunst en cultuur te bezoeken door activiteiten aan te laten sluiten bij de Hoekschewaardse pas.

PVDA
* Vanuit het partijprogramma: De PVDA ondersteunt/stimuleert allerlei initiatieven die organisaties bedenken om het leven van oudere inwoners mooier en minder eenzaam maken.

Senioren Partij
Geen informatie.

SGP
Geen informatie.

VVD
Geen informatie.

Comments are closed.