Plaats: Kies plaats
Locatie: De Kromhouthal, Amsterdam
Begindatum: 26 juni 2022
Aanvangstijd: 12:00
Einddatum: 26 juni 2022
Eindtijd: 20:00

Kunstbende is dé creatieve community voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. In deze online én offline community kan iedere jongere eruit halen wie erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende is er ook voor jongeren uit de Hoeksche Waard!!!

Op zondag 26 juni 2022 vindt het Kunstbende Young Creators Festival plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Tijdens het festival is de finale van Kunstbende waarin ruim 150 jonge makers van 13 t/m 18 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage. Check kunstbende.nl/festival voor tickets en line-up.

VAN DRAGKINGS TOT TIKTOKKERS
Op dit festival kan het publiek genieten van een enorme varieteit aan acts in negen categorieen: Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De talentvolle makers van deze acts zijn de winnaars van de voorrondes die plaatsvonden in maart en april in elke provincie.

Alles komt voorbij: van een goochelact tot een dragking, van electronische pop tot een rockband, van spoken word tot proza en van Instagram-memes tot TikTok-video’s. Alles kan en alles mag op het Kunstbende-podium, mits het maar zelf bedacht en gemaakt is. Check de line-up van de finalisten op kunstbende.nl/festival. Klik op hun profiel (indien openbaar) en leer ze beter kennen!

JURY
De acts worden beoordeeld door een 45-koppige jury. Deze juryleden bepalen de winnaars van 2022 in de negen categorieën. Onder andere kunstenaar Streetart Frankey, cabaretier en oud-deelnemer van Kunstbende Jeroen Woe en kostuumontwerper Super Tessel nemen deel aan de jury.

Check het complete programma, hosts, jury en prijzen vanaf 7 juni op kunstbende.nl/festival. En volg ons Instagram-account voor de laatste updates.

NIEUW: MEMBER AEEA
In oktober 2021 veranderde Kunstbende van koers: van wedstrijd naar community. Het ging niet meer alleen om het winnen, maar ook om het leren en connecten met elkaar via online en offline events. De groei van de community gaat hard, in een half jaar is het aantal members tot boven de 4000 gestegen. Om de ontmoeting nog meer te faciliteren, biedt het Kunstbende Young Creators Festival dit jaar voor het eerst een Member Area aan voor zijn members. In de Area kunnen zij hun portfolio laten zien aan professionals en feedback vragen. Daarnaast kunnen members elders op het festival het open podium van de Rabo KLUB Stage beklimmen.

Toegangsprijs: € 7,50

Overige informatie:

KUNSTBENDE YOUNG CREATORS FESTIVAL 2022
Zondag 26 juni 2022
Deuren open: 11:30
Tijden: 12:00 – 20:00
De Kromhouthal, Amsterdam
Ticket: €7,50
Groepsticket: 5 voor €5 per ticket
Info & ticketverkoop: kunstbende.nl/festival

Comments are closed.