Eén van de oprichters van de landelijke beweging “Grootouders voor het Klimaat”, Dick van Elk, komt spreken in de Hoeksche Waard. Op donderdag 27 oktober a.s. houdt hij een lezing tijdens een bijeenkomst van de coöperatie HoekscheWaardDuurzaam in Numansdorp. Belangstellenden zijn daar welkom.

Van Elk nam in november vorig jaar deel aan de Climate Miles, een wandeltocht van klimaatactivisten naar de VN Klimaattop in Glasgow (foto). Zo’n vijfduizend grootouders in heel Nederland zijn aangesloten bij de groepering Grootouders voor het Klimaat. Van Elk daarover: “Wij willen laten zien dat ook wij grootouders ons zorgen maken om de klimaatproblemen, zeker ook met het oog op de toekomst van onze kleinkinderen”.

De lezing van Dick van Elk maakt deel uit van een nieuwe serie lezingen die HWDuurzaam in het komende seizoen organiseert over duurzaamheid, de energietransitie en andere onderwerpen die daarmee te maken hebben. De regionale coöperatie wil o.a. door informatievoorziening en opinievorming over deze onderwerpen bijdragen aan haar streven naar een energie neutrale Hoeksche Waard in 2040.

De lezing op donderdag 27 oktober wordt gehouden in het Nationaal Landschap Centrum (NLC), Veerweg 1C in Numansdorp en begint om 20.00 uur.

Comments are closed.