Plaats: Oud-Beijerland
Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum
Begindatum: 6 oktober 2023
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Apollo ligt languit bij een boom. Narcissus bestudeert zichzelf in de spiegeling van het water. De mooie Helena krijgt een appel. Wat zijn dit voor taferelen en waarom worden ze zo gretig vastgelegd op het witte doek? Op vrijdag 6 oktober belicht docente kunstgeschiedenis Esther Kranendonk in De Bibliotheek Hoeksche Waard in het Oude Raadhuis te Oud-Beijerland deze bijzondere thema’s in de schilderkunst.

Toegangsprijs: €5,50 (Plusabonnement), €6,50 (basisabonnement), €7,50 (niet-leden)

Overige informatie:

De Griekse oudheid is een belangrijk motief in de westerse schilderkunst. De schoonheid van de klassieken heeft eeuwenlang tot de verbeelding gesproken. Maar wat betekenen deze oude verhalen. En waarom koos de schilder juist deze scene? De symboliek van deze kunstwerken vertellen hun eigen verhaal.

Esther Kranendonk is docente kunstgeschiedenis en reisleider. Zij geeft lezingen over kunstgeschiedenis en meesters in hun tijd. Deze keer is zij te gast in het Oude Raadhuis waar zij betekenis en schoonheid van de Griekse mythologie zal belichten.

In de lezing komen ook spreekwoordelijke taferelen aan de orde, zoals een Tantalos kwelling of een Sisyphos arbeid. Enkele belangrijke werken worden uitgelicht, hun bijzondere schildertechnieken, het sfeervolle gebruik van licht en de uitbeelding in bekende en minder bekende werken.

Aanmelden via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/Lezing-Oude-grieken-in-de-schilderkunst.html

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via debhw.nl/agenda

Comments are closed.