Plaats: Numansdorp
Locatie: NLC, Veerweg 1c in Numansdorp
Begindatum: 15 maart 2018
Aanvangstijd: 20:00
Einddatum:
Eindtijd: 21:30

De wolf rukt op! Schrijver en wolvenexpert Dik van der Meulen vertelt er alles over in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp

Toegangsprijs: € 7,50 voor leden

Overige informatie:

De eerste wolf in Nederland is al gesignaleerd. Angstig? Van alle kanten wordt ons op het hart gedrukt dat wolven absoluut niet gevaarlijk zijn. Dik Vermeulen schreef er een boek over: Kinderen van de nacht. Een meeslepend boek over wolven en mensen. Hij won er de Jan Wolkersprijs 2017 mee.

De kinderen van de nacht is het verslag van een zoektocht naar de wilde wolf, naar de wolf van Roodkapje, én ook naar de wolf in de mens. Het resultaat is een natuur- en cultuurhistorie van de wolf. Schrijver Dik Vermeulen is te gast in de Hoeksche Waard vertelt zijn verhaal in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp.

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Reden genoeg voor de Bibliotheek Hoeksche Waard om een hand uit de reiken naar Hoekschewaards Landschap om de liefde voor de natuur aan literatuur te paren. Dat levert verrassende pennenvruchten en nieuwe inzichten op.
Aanmelden kan via de site van de bieb: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/lezing-over-wolven.html

Comments are closed.