Vincent van Gogh is een schilder die in Frankrijk zijn inspiratie zocht. In het Van Gogh Museum wordt de komende maanden een tentoonstelling ingericht over zijn oeuvre aan de Seine. 8 september belicht docente kunstgeschiedenis Esther Kranendonk in de bibliotheek in Rembrandt te Oud-Beijerland dit bijzondere aspect van Vincent’s meesterschap.


Organisatie: Bibliotheek Hoeksche Waard
Kosten: €5,50 (plusabonnement), €6,50 (basisabonnement), €7,50 (niet-leden)
Locatie van de workshop: Bibliotheek Oud-Beijerland Rembrandt
Contact: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/Lezing-Van-Gogh-aan-de-Seine.html
Begindatum: 8 september 2023
Aanvangstijd: 10:00
Einddatum:
Eindtijd: 12:00

Bijna iedereen kent wel ‘De zonnebloemen’. Een fenomenaal schilderij dat nog altijd tot de verbeelding spreekt. Een ander tijdloos werk van Vincent van Gogh is ‘Amandelbloesem’. Steeds weer valt bij Van Gogh het koortsachtige lichtspel met de prachtige kleuren op.

Esther Kranendonk is docente kunstgeschiedenis en reisleider. Zij geeft lezingen over kunstgeschiedenis en meesters in hun tijd. Deze keer is zij te gast in Rembrandt in Oud-Beijerland waar zij leven en werk van Vincent van Gogh zal belichten. Zij haakt aan bij de tentoonstelling in het Amsterdamse Van Gogh museum, die is te zien van 13 oktober 2023 tot en met 14 januari 2024.

In de lezing komen ook tijdgenoten van Vincent aan de orde, zoals Paul Signac, Georges Seurat en Emile Bernard. Enkele van hun belangrijkste werken worden uitgelicht, hun bijzondere schildertechnieken, het sfeervolle gebruik van licht en de impressies in sommige van hun schilderijen.

Aanmelden

Vrijdag 8 september van 10 uur tot 12 uur | Rembrandt | Rembrandt plein 1 | Oud-Beijerland

Aanmelden kan via onze website:

https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/agenda/Lezing-Van-Gogh-aan-de-Seine.html

Een overzicht van de activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden op debhw.nl/agenda

Comments are closed.